Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Бистра супа със свинско и картофи

Бистра супа със свинско и картофи

Бистра супа със свинско и картофи
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Ароматът на тази бистра супа със свинско и картофи се носи из цялата къща."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • олио
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • картофи - 800 г
  • черен пипер
  • бульон на прах - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на кубчета с големина на половин хапка. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Слагат се в тенджера. Добавя се олио.

Слагат се на котлона и се захлупват с капак от самото начало, за да се задушат. Разбъркват се.

В бързовара се слага вода да заври. Когато месото смени цвета си, морковите се обелват и измиват. Нарязват се на едри филийки.

В тенджерата се сипва вода и се добавят морковите и се разбърква. Отново се захлупва с капак.

Супата се готви почти през цялото време с капак. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на ивици. Добавят се и се разбърква.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на кубчета. Добавят се към супата със свинско. Овкусява се с черен пипер и бульона на прах.

Разбърква се. Капакът се оставя леко открехнат, за да не извира селската супа. Периодично се разбърква. Когато е почти готова, се овкусява със сол, като се преценява защото бульона на прах в по-голямата част от състава си е сол.

Ароматът на тази бистра супа със свинско и картофи се носи из цялата къща. Може да си хапнете и 2 купички от бистрата супа, разбира се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: