Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на кубчета с големина на половин хапка. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Слагат се в тенджера. Добавя се олио.
Слагат се на котлона и се захлупват с капак от самото начало, за да се задушат. Разбъркват се.
В бързовара се слага вода да заври. Когато месото смени цвета си, морковите се обелват и измиват. Нарязват се на едри филийки.
В тенджерата се сипва вода и се добавят морковите и се разбърква. Отново се захлупва с капак.
Супата се готви почти през цялото време с капак. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на ивици. Добавят се и се разбърква.
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на кубчета. Добавят се към супата със свинско. Овкусява се с черен пипер и бульона на прах.
Разбърква се. Капакът се оставя леко открехнат, за да не извира селската супа. Периодично се разбърква. Когато е почти готова, се овкусява със сол, като се преценява защото бульона на прах в по-голямата част от състава си е сол.
Ароматът на тази бистра супа със свинско и картофи се носи из цялата къща. Може да си хапнете и 2 купички от бистрата супа, разбира се.