Рулца с оризови кори

Рулца с оризови кори
Снимка: Милка Шишкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Рулца с оризови кори са идеали да впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • оризови кори - 15 бр.
  • рулца от раци - 10 бр.
  • замразен зеленчуци - 600 г китайски
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен сусам - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола се слага зехтинът и с него се задушават зеленчуците, докато омекнат и се сготвят достатъчно. Овкусяват се със соевия сос и сол на вкус. Изчаква се малко да се охладят.

През това време рулцата от раци се нарязват по дължина на тънки лентички.

Една по една оризовите кори се потапят в чиния, пълна с вода. Задържат се вътре 1 минута, изваждат се внимателно, защото бързо омекват.

Омекналата кора се слага в широка чиния, в единия ѝ край се слага една супена лъжица от зеленчуците, върху тях се слагат няколко лентички от рулцата от раци, поръсва се със сусам и се навива.

За целта, първо двата края, от по-късата страна на плънката се захлупват върху нея.

После рулото се навива, като се започва от страната към плънката. Трябва да се навива плътно и стегнато, за да се получат стабилни пролетни рулца.

Сервира се рулца с оризови кори със соев сос или сос тахини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petya Tosheva
Petya Tosheva
Интересно
08.02.2024 20:30