Начин на приготвяне
Смесваме кварка и масло.
Прибавяме брашното, щипка сол и ванилия.
Омесваме тесто за малки кифлички, увиваме го във фолио и прибираме в хладилник за един час.
Разточваме тестото върху набрашнен плот с дебелина около 2 см, намазваме го с хладка вода, прегъваме на две, леко разточваме, пак намазваме с вода, прегъваме, увиваме във фолио и прибираме тестото в хладилника за 30-60 минути.
Повтаряме още два пъти.
Разточваме тестото върху набрашнен плот с дебелина около 2-3 мм, нарязваме го на триъгълници според желания размер и завиваме на нестегнати кифлички.
Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и намазваме с разбитото яйце.
Маслените кифлички се пекат в предварително загрята на 170°C фурна за около 30 минути.
Сервирайте кифличките с кварк гарнирани с шоколад или сладко.
Източник: Вкусно с Йоли