Начин на приготвяне
Брашното от рожков и от елда се смесват заедно в дълбока купа!
Течният мед се смесва с бакпулвер и водата в друга дълбока купа, защото от бакпулвера ще започне да увеличава обема си и сместа ще се вдигне.
След това течната смес се слага към сухата и се бърка с лъжица.
Прибавя се кокосовото масло.
Получава се еднородна смес и с нея се пълнят формички за мъфини. Около осем от по големите формички.
Силиконовите формички не се мажат с мазнина преди ползване. Аз използвах хартиени капсули, поставени в метални форми за мъфини.
Отгоре поръсих всяко кексче с едри орехи.
Печем на 180 °C с вентилатор до суха клечка!
Здравословни мъфини с брашно от рожков стават бързо и са удивително меки и вкусни!