Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Швейцарски зеленчуков пай с Ементал

Швейцарски зеленчуков пай с Ементал

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Швейцарски зеленчуков пай с Ементал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • ементал - 200 г сирене
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • аспержи - 50 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се сваряват за 10 минути в солена вода. Беконът се реже на кубчета и се запържва. Сиренето се нарязва на кубчета.

Доматите се настъргват и се смесват с малко масло. На бавен огън се готвят, докато не се изпари цялата течност. Лукът се нарязва на ситно и се пържи в масло до прозрачно.

Празът се нарязва на кръгчета, морковът се настъргва. Смесват се и се запържват на бавен огън за 5 минути. Тестото се разточва и се слага в тава, намазана с мазнина, като се правят стенички.

Върху тестото се слага сиренето, беконът, лукът, доматите, празът, морковите и аспержите. Яйцата се разбиват с млякото, сметаната, солта и черния пипер.

Сместа се излива върху зеленчуците и се пече 1 час и 15 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: