Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Японски шницел от свинско контрафиле - Тонкацу

Японски шницел от свинско контрафиле - Тонкацу

MilenMilen
Новак
1214330
Японски шницел от свинско контрафиле - Тонкацу
Снимка: Milen
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
210 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Сервира се задължително с Тонкацу сос и нарязано на тънко прясно зеле със сол."

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1.5 кг цяло парче
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • панко галета - 200 г
  • сол
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Японски шницел от свинско контрафиле - Тонкацу - колкото екзотично, толкова и вкусно ястие от Япония.

След втората световна война Япония заимства от западните страни голям брой популярни ястия, най-вече аламинути или ястия, които се приготвят много бързо.

Едно от тях е виенският шницел.

Но пък в японската кухня леко се променя оригиналната рецепта и месото не се начуква, а се надупчва, наричат го Тонкацу /豚カツ)/ в превод - свински котлет.

Свинското контрафиле е желателно да е със сланина поне 2-3 мм. В моя случай не намерих и използвах цяло парче месо, което нарязах на парчета с дебелина 2 см. В сланината се правят напречни прорези, за да не се свие шницелът по време на пържене.

По-добрият вариант е да се вземат котлети и да се обезкостят. Нарязаното месо надупчваме с окрехкотител или вилица, посоляваме и оставяме в хладилник за 2 часа.

Месото се вади и се оставя за час на стайна температура. Шницелите се овалват в брашно, потапят се в яйце и се овалват в панко галета. Нагряваме олиото до 180 градуса и пържим шницелите до златист загар.

Сервира се задължително с Тонкацу сос и нарязано на тънко прясно зеле със сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: