Начин на приготвяне
В дълбок тиган се загряват кравето масло и олиото.
Лукът, чесънът и морковът се почистват, нарязват на дребно и запържват в загрятата мазнина.
Гъбите се нарязват на филийки и заедно с почистения от дръжки и жилки кейл се слагат в тигана.
Зеленчуците се пържат за около пет минути, като периодично се разбъркват.
Прибавя се измитият ориз, сол на вкус, куркума и черен пипер, след което се наливат две чаени чаши зеленчуков бульон.
Щом кейлът с ориз, гъби и куркума заври, тиганът се похлупва с капак, температурата на котлона се намалява и оризът се оставя да се готви до пълното му увиране.
В сезона на кейла, опитай непременно и другите ни рецепти с кейл като тази салата с кейл или този здравословен чипс от кейл.