Веган салата от леща

редакция:
Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Веган салата от леща
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Веган салата от леща е толкова вкусна, че и на невеганите ще стане любима"

Необходими Продукти

  • червена леща - около 1/2 или 2/3 ч.ч.
  • тиквичка - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • горчица
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • розмарин
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в студена вода за няколко часа. Измива се и се вари. В тиган се поставя зехтин и тиквичките, нарязани на кубчета. Прибавя се и лукът.

Налива се половин чаша вода и се оставя под капак, да се задуши и да омекнат зеленчуците.

Доматът и червената чушка се нарязват на кубчета, в купа се поставят сварената, охладена и отцедена леща, задушените тиквички и лук, доматите и пиперката.

Всичко от салатата с червена леща се разбърква.

Подправя се с подправките на вкус веган салата от леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: