Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Къри»Къри с броколи и пилешко

Къри с броколи и пилешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Къри с броколи и пилешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Заклети привърженици сме на здравословното хранене и идея нямаме как е попаднало това пиле под броколите"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пилешки гърди
  • броколи - 10 розички
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. нискомаслено
  • къри - 1 с.л. на прах, може и люто
  • бульон - 1/2 кубче пилешки
  • кориандър - 1 с.л. ситно нарязан пресен
  • лук - 1/4 ч.ч. червен
  • кашу - 1/4 ч.ч. нарязано сурово
  • сол
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в тефлонов голям тиган си сложете скълцания лук и нарязано на дребни парченца пилешко да се запържат, като ги бъркате.

Долейте гореща вода да покрие месото, с разтворения в нея бульон. След завиране намалете котлона и задушете месото до готовност, за около 10-12 минути.

Разбъркайте заедно киселото мляко, сметаната, кърито и кориандъра. Добавете броколите и кашуто и сипете всичко в тигана. Объркайте за няколко минути и снемете от котлона. Добавете сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: