Начин на приготвяне
Търсите ли бърз, вкусен и здравословен обяд? Тези пълнени тортила питки с риба и зеленчуци са идеалното решение! Приготвят се за нула време и са чудесен избор за забързаното ви делнично хранене. Пълнежът може да бъде с всякакви зеленчуци по ваш избор, които да се съчетават с нежна риба тон, скумрия или друга по ваш избор. А когато тортилите са меки и топли, с хрупкава златиста коричка, са направо истинско пиршество за небцето!
В купа смесваме рибата тон, царевицата, варения боб, доматеното пюре, праза, киселите краставички, чери доматите, солта и пипер. Разбъркваме добре. Загряваме зехтина в тиган на среден огън и добавяме и пълнозърнестите тортили в него, като ги запичаме за около 10 секунди от всяка страна.
Поставяме около 1/4 от плънката в центъра на всяка тортила. Сгъваме тортилите наполовина или ги завиваме като палачинки и ги подреждаме в тава, подстлана с хартия за печене. По желание можем да запечем леко тортилите в предварително загряда на 180 °C фурна за около 5 минути. Сервираме топлите тортили, разрязани на две, посипвайки ги със ситно нарязан магданоз за украса.
Можете да добавите и други зеленчуци по ваш вкус, като например чушка, морков, тиквичка или гъби. За по-пикантен вкус можете да добавите лют пипер или чили сос. Вместо риба тон можете да използвате сьомга, пушена сьомга, херинга или друга риба по ваш вкус. Можете да замените тортилите с питки лаваш.