Начин на приготвяне
В нагорещена мазнина запържваме лука до достигане на златист цвят, изсипваме зеленчуковия микс, нарязания патладжан и магданоза, като бъркаме постоянно да не загори. Добавяме подправките (няма значение реда, по който ще се сложат).
Слагаме съвсем малко вода - около 1 ч.ч. и оставяме да се задушават. През останалото време приготвяме чушките, като ги измиваме и премахваме дръжките. Изваждаме зеленчуците и даваме ред на тигана, като в гореща мазнина отново слагаме да се изпържат чушките.
След като са готови, изчакваме да изстинат, обелваме ги и ги пълним със зеленчуковата смес след което слагаме в нагрята фурна за около 5-10 минути.
За соса:
Разбъркваме добре млякото, настъргваме чесъна на рендето, слагаме копъра (пресен или насипен), солта, олиото и разбъркваме добре.
След като всичко е готово, сервирайте чушките залети със соса.
Бон Апети:)
Коментари