Начин на приготвяне
Сухите съставки без солта се смесват заедно. Водата се кипва със солта. Прибавят се сухите съставки, без да се маха от котлона съдът, в който е водата. Бърка се непрекъснато.
Тестото се оформя на топка. Маха се от котлона и се охлажда за пет минути. Прибавя се яйцето и се бърка с дървена лъжичка до усвояването му.
Взема се от сместа с лъжица и се оформят еклери, върху хартия за печене или се използва пош с накрайник.
Пече се на слаба фурна 160 °C за 30-40 мин.
Оставят се във фурната до изстиване и тогава се вадят. Студени апетитните еклери се разрязват от едната страна и се пълнят с кварк, подсладен с ваш любим подсладител. Може с кленов сироп.
Отгоре за разкош намазваме с разтопен черен шоколад, 70% какао с мъничко олио.
Може и да се поръсят с шоколадови стърготини нашите еклери с крем от кварк.