Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с крем от кварк

Еклери с крем от кварк

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Еклери с крем от кварк
Снимка: Людмила
1 / 2
15/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Еклери с крем от кварк с вкусна шоколадова глазура, които са пристрастяващи на вкус"

Необходими Продукти

  • брашно - 80 г
  • вода - 140 мл
  • яйца - 1
  • ванилия
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • кварк - 200 г
  • подсладител - по ваш избор и вкус
  • черен шоколад - 70% какао по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки без солта се смесват заедно. Водата се кипва със солта. Прибавят се сухите съставки, без да се маха от котлона съдът, в който е водата. Бърка се непрекъснато.

Тестото се оформя на топка. Маха се от котлона и се охлажда за пет минути. Прибавя се яйцето и се бърка с дървена лъжичка до усвояването му.

Взема се от сместа с лъжица и се оформят еклери, върху хартия за печене или се използва пош с накрайник.

Пече се на слаба фурна 160 °C за 30-40 мин.

Оставят се във фурната до изстиване и тогава се вадят. Студени апетитните еклери се разрязват от едната страна и се пълнят с кварк, подсладен с ваш любим подсладител. Може с кленов сироп.

Отгоре за разкош намазваме с разтопен черен шоколад, 70% какао с мъничко олио.

Може и да се поръсят с шоколадови стърготини нашите еклери с крем от кварк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: