Начин на приготвяне
Бърз тост с яйце и колбас или как да приготвите питателна закуска за всички у дома.
В малка чашка сложете меко масло и смлян чесън, разбъркайте до получаване на чесново масло. Настържете кашкавала и нарежете колбас по избор.
Вземете едната филия и с дъното на стъклена чаша с диаметър 3-4 см. натиснете средата на филията леко до получаване на малко кратерче, където по-късно ще сложим яйцето и я намажете с чесновото масло.
Вземете другата филия, намажете я с чесновото масло, сложете няколко резенчета колбас и покрийте с малко от настъргания кашкавал. Захлупете с първата филия, така че кратерчето да е отгоре. Чукнете внимателно едно яйце и го сложете във вдлъбнатината (кратерчето), като внимавате да не изтече отстрани. Добре е да ползвате яйца с най-малък размер.
С клечка за зъби боднете на няколко места жълтъка, поръсете със сол и черен пипер по вкус. Около яйцето сложете малко от кашкавала, така че филията отгоре да има яйце в средата и около него кашкавал.
Така процедирайте с другите две филии.
Вземете хартия за печене, сложете я на решетъчната скара от фурната и върху нея внимателно поставете сандвичите.
Печете тостовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути до получаване на златиста коричка и течен център на жълтъка.
Източник: Блогът на Сия Рибагина