Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Клуб сандвич»Бърз тост с яйце и колбас

Бърз тост с яйце и колбас

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Бърз тост с яйце и колбас4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Бърз тост с яйце и колбас или как да приготвите питателна закуска за всички у дома."

Необходими Продукти

  • хляб - 4 филии (за тост)
  • кашкавал - 100 г
  • колбас - 4 - 5 слайса по избор
  • яйца - 2 бр. малък размер
  • масло - 50 г меко
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Бърз тост с яйце и колбас или как да приготвите питателна закуска за всички у дома.

В малка чашка сложете меко масло и смлян чесън, разбъркайте до получаване на чесново масло. Настържете кашкавала и нарежете колбас по избор.

Вземете едната филия и с дъното на стъклена чаша с диаметър 3-4 см. натиснете средата на филията леко до получаване на малко кратерче, където по-късно ще сложим яйцето и я намажете с чесновото масло.

Вземете другата филия, намажете я с чесновото масло, сложете няколко резенчета колбас и покрийте с малко от настъргания кашкавал. Захлупете с първата филия, така че кратерчето да е отгоре. Чукнете внимателно едно яйце и го сложете във вдлъбнатината (кратерчето), като внимавате да не изтече отстрани. Добре е да ползвате яйца с най-малък размер.

С клечка за зъби боднете на няколко места жълтъка, поръсете със сол и черен пипер по вкус. Около яйцето сложете малко от кашкавала, така че филията отгоре да има яйце в средата и около него кашкавал.

Така процедирайте с другите две филии.

Вземете хартия за печене, сложете я на решетъчната скара от фурната и върху нея внимателно поставете сандвичите.

Печете тостовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути до получаване на златиста коричка и течен център на жълтъка.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: