Начин на приготвяне
Брашното пресявате и поставяте в купа. Правите кладенче и там изсипвате топлата вода. Добавяте натрошена маята, зехтина, солта и захарта.
Отначало бъркате с лъжица и когато вече е трудно с нея, поставяте тестото на набрашнен плот и доомесвате с ръце. Омесвате средно меко тесто.
Готовото тесто покривате с найлон или кърпа и го оставяте на топло да втаса за 40 минути.
След това го разделяте на 4 топки. Всяка топка разточвате леко с точилка и след това раздърпвате с ръце, докато изтънее до 1 см.
Формата за пицата намазвате с олио и леко поръсете с брашно. В блендер поставяте нарязаните домати, чушки, морков, доматения концентрат, солта, захарта, черния пипер и ригана. Смилате, за да получите хубав гъст сос.
Разтеглената кора поставяте във формата за пица и я намазвате тънко със соса. Поръсвате с риган и настърган кашкавал. След това редите кръгчета от колбаса на няколко места.
Между филийките колбас нареждате филийки от нарязаната моцарела. Така приготвената пица се полива с 2-3 с.л. зехтин и се поставя във фурната, предварително загрята на 220 градуса. Печете до готовност за около 12 мин.
Пицата с колбас и моцарела е готова.