Кето кюфтета с бял сос

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Кето кюфтета с бял сос
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Поднасят се по 3 кето кюфтета с бял сос - кето разкош"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - ½ глава
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - няколко стръка
  • олио - 2 с.л.
  • за соса
  • сметана - 400 мл течна животинска
  • топено сирене - 100 г
  • синьо сирене - 50 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се подправя с подправките, прибавя се ситно нарязаният лук и магданоз.

Омесва се добре с ръка и се прибавя яйцето. Оформят се 9 кюфтета.

В дълбок тиган се поставя олиото да загрее. Поставят се в олиото кюфтета за кратко, да се запечатат.

Налива се 1 ч.ч. вода и се захлупва с капак. Варят се 15 минути под капак.

Изваждат се кюфтетата от тигана и се поставя течната сметана, топеното сирене и синьото сирене.

Сосът се разбърква до пълното разтваряне на сирената. Подправя се със сол и черен пипер.

Остава се да се сгъсти течността, като се поставят и кюфтетата в соса.

Поднасят се по 3 кето кюфтета с бял сос - кето разкош :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: