Пиле под юрганче

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Препоръчвам използване на качествено пилешко месо за пиле под юрганче, което не е напомпано с вода, защото при печене ще пусне водата и вместо да се пече, то ще се вари."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г
  • кромид лук - 2 глави
  • печурки - 300 г
  • кисели краставички - 7 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • майонеза - 150 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе зеленчуците, като ги почистите и нарежете - гъбите на парчета, краставичките на лентички, а лука - на полумесеци.

Загрейте зехтина в тиган и запържете лука до омекване, сложете гъбите и разбъркайте.

Подправете със сол и черен пипер и гответе до златисто.

Филето разрежете през средата, без да стигате до края, така че да го разтворите като пеперуда с цел да го изтъните.

Така процедирайте с всички пилешки филенца.

Всяко филе намажете с малко майонеза, подправете с пипер и равномерно сложете от гъбената смес.

Следват лентички краставички и накрая покрийте с настърган кашкавал.

Завършете филетата, като на всяко върху кашкавала полеете с малко майонеза.

Сложете хартия за печене в тава и подредете в нея филетата.

Загрейте фурната на 180 °C за около 25 минути до приятен златист цвят.

Поднесете пиле под юрганче със зелена салата или гарнитура по избор.

Бележка: Препоръчвам използване на качествено пилешко месо, което не е напомпано с вода, защото при печене ще пусне водата и вместо да се пече, то ще се вари.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: