Пълнено пиле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнено пиле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4-5
"По специален повод или съвсем без повод може да приготвите пълнено пиле! Все ще се изяде!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле около 1 - 1, 200 кг.
  • шунка - пушена 150 гр.
  • пилешки дробчета - 150 гр.
  • галета - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето е измива и изчиства. Полива се с лимоновия сок и се натрива от вътрешната страна и от външната страна със сол и черен пипер. Дробчетата се измиват, изчистват от ципите и нарязват на дребно.

В тиган с 1 с. л. масло , леко се запържват чесъна, добавят се дробчетата и леко се запържват за 2 - 3 мин. Добавя се шунката нарязана на кубчета и галета. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавя розмарина.

С така приготвената плънка се пълни пилето, зашива се отвора с конец или се забожда с клечки за зъби. Намазва се с останалото масло. Пече в тавичка с 1/3 ч. ч. вода и покрито със фолио за около 1 1/2 час при 200 градуса. След това се маха фолиото и се пече още 10 - 15 мин. до образуването на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: