Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Паста орзо със свинско на фурна

Паста орзо със свинско на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Паста орзо със свинско на фурна
Снимка: Зори
10 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Опитайте тази невероятна паста орзо с нежно печено свинско на фурна - съчетание от изкушаващи аромати и неповторим вкус, което ще ви очарова."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг гърди или др.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • олио - 5 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • лук - 2 глави кромид
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • орзо - 1.5 ч.ч. (400 г)
  • домати - белени, нарязани на кубчета - 400 г
  • захар - 1 ч.л., кафява
  • босилек - 1/2 ч.л., сушен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на едри парчета.

Месото се слага в студена вода заедно с нарязани на едро глава лук и морков, дръжките от магданоза, дафинов лист, малко сол и зърната черен пипер.

Вари се до полуготовност (за около 20 -25 минути след завирането, като периодично се отпенва). Месото се изважда и нарязва на по-малки парчета, а бульонът е прецежда.

В тиган, в загрято олио и масло се запържват за кратко ситно нарязаните кромид лук, праз лук, чесън, морков и стръкове целина. След няколко минути се добавя и пастата орзо, запържва се за 3-4 мин, като се разбърква. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати, лъжичка кафява захар.

Разбърква се и след още няколко минути се добавят 2 чаени чаши от прецедения бульон, в който месото е вряло. Поръсва се със ситно скълцан магдавноз, овкусява се с босилек, сол и черен пипер на вкус. Добавя се и нарязаното свинско месо на хапки, разбърква се и се оставя на котлона за още 5-6 минути.

След това всичко се прехвърля в тавичка, заравнява се с лъжица. При нужда може да се долее още половин чаша бульон.

Пастата орзо със свинско на фурна се пече в средата на предварително загрята фурна на 160-180°C до готовност (около 10-15 минути). По ваш вкус в края на готвенето може да добавите настърган кашкавал или сирене по ваш избор.

След изваждане тавата се завива с алуминиево фолио или хартия за печене за около 10 минути, за да се задуши пастата на фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много вкусно!
01.03.2024 20:04
1
1
Покажи всички подкоментари