Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с вишни и крема сирене

Кекс с вишни и крема сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Кекс с вишни и крема сирене
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Използвайте сладко с цели плодове и с по-течна консистенция, може да е топинг, но не препоръчвам конфитюр за кекса с вишни и крема сирене"

Необходими Продукти

  • За кексовата смес
  • яйца - 3 бр. голям размер
  • захар - 280 г
  • олио - 110 мл
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 15 г
  • кисело мляко - 120 г
  • какао - 40 г
  • За сместа със сирене
  • яйца - 1 бр.
  • крема сирене - 200 г
  • кондензирано мляко - 3 с.л.
  • сладко от вишни - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта.

Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към яйцата заедно с олиото.

Разбъркайте и добавете млякото.

Трябва да се получи хомогенно кексово тесто.

Вземете друга купа и прехвърлете в нея половината от тази смес.

Към тази половина добавете какаото и разбъркайте до усвояването му.

В друг съд разбийте яйцето с крема сиренето и кондензирано мляко.

Разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Пригответе форма за кекс, като я подмажете с малко олио и брашно, за да не залепне кекса.

Започнете реденето на пластовете във формата, като най-отдолу сложете сместа от сиренето.

Върху сиренето сложете сладко от вишни.

Върху вишните сипете какаовата смес, изрaвнете и върху нея сипете основната смес.

Загрейте фурната на 170 °C и печете кекса около 40 мин до суха клечка.

Обърнете в чиния и оставете да се охлади.

Бележка: По възможност използвайте сладко с цели плодове и по течна консистенция, може да е топинг, но не препоръчвам конфитюр за кекса с вишни и крема сирене.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: