Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи по мандраджийски

Пълнени картофи по мандраджийски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пълнени картофи по мандраджийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кайма - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 20 г
  • магданоз
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете едри картофи, които се обелват и издълбават. Нарежете лука и го задушете в маслото, смесено с олио. Прибавете каймата, разбъркайте, добавете магданоз и отстранете от огъня.

След като сместа изстине сложете настъргания кашкавал и с плънката напълнете картофите. Най-отгоре наредете доматите и захлупете с капаче от картофите.

Печете картофите във фурна, като от време на време ги заливайте с малко гореща вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: