Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Гъби по мандраджийски

Гъби по мандраджийски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Гъби по мандраджийски1 / 3
15/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Когато гъбите са пресни, не бива да жалите маслото - мандраджийска поговорка"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг едри печурки
  • сирене - 300 г
  • масло - 100 г прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите гъби се почистват от пънчетата. Подреждат се в тава обърнати нагоре и на мястото на пънчето се поставя парченце сирене.

Заливат се с топено масло и се пекат в умерена фурна до готовност. Пънчетата може да използвате за супи, плънки или др. ястия.

Поднесете гъбите по мандраджийски като предястие или гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
45
32
20
10
Дай твоята оценка: