Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне. Слага се в купа и се прибавят едно по едно яйцата при продължително бъркане.
Сиренето се натрошава на дребно и се прибавя към сместа.
Киселото мляко се изсипва в отделна малка купа, прибавя се содата и се разбърква много добре докато содата се загаси, след което се изсипва в сместа. Разбърква се много добре.
Прибавя се лимецовото брашно и солта.
Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.
Тава с незалепващо покритие се намазва с масло 1 с.л. Наръсва се с галетата.
Сместа се изсипва в тавата.
Пече се 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса, след което тутманикът се изважда от фурната и се наръсва с настърган кашкавал.
Лимецовият мандраджийски тутманик е готов.