Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Лимецов мандраджийски тутманик

Лимецов мандраджийски тутманик

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Лимецов мандраджийски тутманик
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусен тутманик за закуска за цялото семейство Опитайте го"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 2 1/2 ч.ч
  • козе кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • козе сирене - 300 г
  • кашкавал - 150 г
  • масло - 125 г + 1 с.л. за намазване на тавата
  • галета - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне. Слага се в купа и се прибавят едно по едно яйцата при продължително бъркане.

Сиренето се натрошава на дребно и се прибавя към сместа.

Киселото мляко се изсипва в отделна малка купа, прибавя се содата и се разбърква много добре докато содата се загаси, след което се изсипва в сместа. Разбърква се много добре.

Прибавя се лимецовото брашно и солта.

Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.

Тава с незалепващо покритие се намазва с масло 1 с.л. Наръсва се с галетата.

Сместа се изсипва в тавата.

Пече се 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса, след което тутманикът се изважда от фурната и се наръсва с настърган кашкавал.

Лимецовият мандраджийски тутманик е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: