Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско месо със соев сос и мед

Свинско месо със соев сос и мед

ГеоргиГеорги
Новак
117
Свинско месо със соев сос и мед2 / 2
27/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Дайте повече вкус на пържолите си с тази суперкомбинация съставки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - (2 кг ребра, врат, плешка)
  • чесън - 2/3 скилидки
  • соев сос - 4/5 с.л.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • мед - 2/3 с.л.
  • джинджифил - (пресен)
  • лимонов сок - 2с.л.
  • бира - или бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата става както за фурна, така и за скара. Месото се вари заедно със соевия сос, меда, бирата или виното за около 20 минути.

Чесънът и джинджифилът се режат на ситно и на малко по големи парчета се реже лукът и се слагат в предварително намазнена тава.

След като месото е готово, се слага в тавата, поръсва се с черен пипер, слага се лимоновия сок, изсипва се целият сос от тенджерата и се разбърква хубаво. Слага се фолио и се пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Ако желаете да правите месото на скара:

След като се вари за около 20 минути, махнете го от котлона, сложете всички продукти в тенджерата и оставете за около 2-3часа в хладилника, след което директно на скарата :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз това се питам колко количество бира-вино се сипва??
02.06.2022 16:12
Чревоугодничка :)
Чревоугодничка :)
Имам въпрос. Какво е количеството на виното ( бирата)? Това че няма определено количество значи че мога и каса бира ли да сложа?!?
Когато предлагате рецепти ,моля пишете мерки в литри,грамове ,лъжици и прочие. Как да знае това човек който е решил да експериментира ? Огромен недостатък както при Вас ,така и при други ваши колеги.
08.05.2019 16:57
2