Начин на приготвяне
Картофите обелваме и сваряваме в подсолена вода.
Готовите картофи намачкваме и към тях добавяме масло. Разбъркваме добре и оставяме да се охладят.
След това добавяме натрошеното сирене, яйцата и сухите подправки.
Разбъркваме отново и оставяме в хладилника за 1 час да стегне.
В купичка си разбиваме яйцата в дълбоки чинии, слагаме брашно и корнфлейкс.
Оформяме си картофени кюфтета и започваме да овалваме, първо, в брашно, после в яйце и накрая в корнфлейкса.
Намазняваме си тавичката, като сме поставили хартия за печене, и подреждаме кюфтета.
Намазняваме хрупкави картофени кюфтенца на фурна със силиконова четка и печем на 220°C за около 15 минути.
Забележка: Свърши ми корнфлейксът и последните кюфтенца овалях в царевично брашно.