Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтенца с чесън и билки на фурна

Картофени кюфтенца с чесън и билки на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Картофени кюфтенца с чесън и билки на фурна
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Задължително с млечно сосче, за да се насладите максимално на вкуса им"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • оризово брашно - 6 с.л.
  • чесън - 1 едра глава (около 12 скилидки)
  • девесил - 1 ч.л. изсушен
  • розмарин - 1/2 к.л. изсушен
  • чубрица - 1 ч.л. изсушена
  • целина - 1/2 ч.л. изсушен
  • чушки - 1 белена червена чушка
  • копър - 1 с.л. пресен
  • олио - 4 с.л. или зехтин
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените и обелени картофи се намачкват с вилица заедно със зехтина и се смесват с оризовото брашно, ситно стритите или нарязани сухи билки (девесил, розмарин, чубрица, керевиз), счуканите в хаванче със солта скилидки чесън, нарязания на ситно пресен копър и черен пипер на вкус.

Всичко се омесва и с намазнени ръце се оформят кюфтета, които се овалват в малко оризово брашно. Нареждат се в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Пекат се около десет минути на средна решетка, включен вентилатор и предварително много добре загрята фурна на 250 градуса, а след това се обръщат с помощта на щипка и се оставят да се запекат за още 10 минути.

По желание сервирайте към порцията с картофени кюфтенца и чашки с млечен сос, приготвен от добре смесените 1 ч.ч. кисело мляко, 4 с.л. майонеза, ситно нарязан копър, пресована скилидка чесън, сол и 2-3 счукани орехови ядки.

Добър апетит! Картофените кюфтенца с чесън и билки на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: