Кюфтета от тиква върху пилаф

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Кюфтета от тиква върху пилаф
Снимка: Juliya
1 / 6
24/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кюфтета от тиква върху пилаф - необикновено, но много вкусно ястие, което да приготвите за любимите хора."

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • за кюфтетата
  • тиква - 1 ч.ч.
  • червена леща - 1 ч.ч. (сварена)
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • крема сирене - 2 - 3 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете лещата, настърганата на ситно ренде тиква, овесените ядки и крема сиренето.

Прибавете солта и подправките, омесете добре сместа и оставете настрани за 10 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса, оформете вегетариански кюфтета, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и печете за около 20-30 минути.

В тиган загрейте олиото, запържете лука и настърганите моркови.

Добавете измития ориз и подправката, разбъркайте, сипете водата и похлупете пилафа.

След като заври, намалете огъня и варете, докато водата се поеме напълно.

Сервирайте кюфтетата от тиква върху пилаф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: