Чушки с чесън

НиколинаНиколинаНовак
02/10/2014
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 210
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 4 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • Марината
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.ч.
  • аспирин - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от семето, опечете и обелете чушките. Залейте ги с част от горещата марината, в която е разтворен и аспиринът.

Напълнете ги в буркани, залейте с останалата марината и притиснете добре. Запечатайте бурканите и ги обърнете с капачките надолу.

Няколко дни ги обръщайте ту нагоре, ту надолу, едва след което може да ги сложите на студено и тъмно място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар