Чушки с чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
02/10/2014
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 991
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 4 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • Марината
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.ч.
  • аспирин - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от семето, опечете и обелете чушките. Залейте ги с част от горещата марината, в която е разтворен и аспиринът.

Напълнете ги в буркани, залейте с останалата марината и притиснете добре. Запечатайте бурканите и ги обърнете с капачките надолу.

Няколко дни ги обръщайте ту нагоре, ту надолу, едва след което може да ги сложите на студено и тъмно място.

Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см
Страхотна тавичка, която препоръчваме:
Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см
5.30 лв.
Виж ››

Практичната домакиня винаги има в кухненското си чекмедже удобен метален инструмент за почистване на ябълки и чушки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар