Начин на приготвяне
Почистете гъбите без да ги миете, само като ги изтъркате с четка и забършете с кърпа.
Загрейте маслото в тенджера и запържете нарязания дребно бекон за секунди. Извадете внимателно бекона и добавете скълцаните ситно лук, морков и едро нарязани гъби. След като поомекнат, долейте достатъчно количество гореща вода и варете около 10 минути.
През това време нарежете пилешкото на малки парченца, като може да увеличите количеството му по желание. Добавете в супата и варете около 20-25 минути, до готовност.
Овкусете със сол и черен пипер супата и върнете бекона.
Разбийте яйцето със сметаната и малко оцет и темперирайте с бульона. Добавете застройката към супата и снемете от котлона.
Поднесете супата топла, поръсена със свеж магданоз и риган.