Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата с айсберг, хрупкав нахут и тофу дресинг

Салата с айсберг, хрупкав нахут и тофу дресинг

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Салата с айсберг, хрупкав нахут и тофу дресинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Определено нещо различно на масата - уникално добра идея е тази салата с айсберг, хрупкав нахут и тофу дресинг"

Необходими Продукти

  • айсберг - 1 глава
  • нахут - 1 консерва
  • тофу - 250 г
  • магданоз - ½ връзка
  • лимон - 1 бр., по - голям
  • чесън - 1 скилидка
  • чесън на прах
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се отцежда и се смесва с малко олио, двата вида червен пипер, чесън на прах и сол на вкус.

Разпределя се в тавичка и се запича на 180-200 °C, докато стане хрупкав.

През това време се нарязва айсбергът и се поставя в дълбока купа.

За салатния дресинг се слага в чопър или блендер 1 скилидка чесън, магданозът, тофуто, изцежда се сокът от лимона и се посолява на вкус.

Айсбергът се смесва с дресинга и се разбърква добре.

Накрая се прибавя нахутът, разбърква се отново и салата с айсберг, хрупкав нахут и тофу дресинг е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: