Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Миди с плънка от ориз

Миди с плънка от ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Миди с плънка от ориз1 / 2
04/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • миди - 500 грама
  • ориз - 150 грама
  • девисил - няколко стръка
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • лук - 3 стръка, зелен
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сложете да се вари.

Малко преди да е готов прибавете зехтин, накълцания на съвсем ситно лук и девисил, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.

Оттеглете плънката от котлона.

Измийте мидите и започнете да отделяте мускула, който ги държи затворени.

След като отворите мидите, една по една започнете да ги пълните с ориза.

Всяка напълнена мида се затваря и се овива с конче, за да не се отвори по време на печене.

Наредете мидите в тавичка и ги сложете да се изпекат.

Сервирайте, като предварително сте махнали конците и поръсени с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: