Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Бурата, запечена на фурна

Бурата, запечена на фурна

Бурата, запечена на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Топка печена Бурата върху сочно канапе от загорели чери домати...какво повече може да искате?"

Необходими Продукти

  • домати - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - смлян на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • бурата - 1 топка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се нарязват на едро, ако са дребни (чери), се разполовяват.

Слагат се на дъното на огнеупорен съд за печене заедно е нарязани две скилидки чесън.

Овкусяват се със сол, черен пипер, сух босилек и се поливат със струйка зехтин.

Разбъркват се и сиренето с домати се пече във фурната на 200 °C.

По средата на печенето се слага топка Бурата върху доматите.

Пече се, докато доматите омекнат, а печената Бурата стане до желания загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: