Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Моркови с бурата и песто на фурна

Моркови с бурата и песто на фурна

ДаянаДаяна
Новак
97310
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вече избрахте ли с какво вино ще поднесете тези ароматни моркови с бурата и песто?"

Необходими Продукти

  • моркови - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • бурата - 150 г сирене
  • печени лешници - за поръсване
  • за пестото
  • пресен босилек - 10 стръка
  • печени лешници - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • пармезан - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотна рецепта с много витамини, подходяща за деца, обичащи моркови, както и за майките, решили да отслабват.

Предварително ще кажа че сиренето Бурата може да се замести с моцарела, а заедно с морковите във фурната може да се изпекат и други кореноплодни зеленчуци.

Морковите се измиват и обелват, след това се режат на пръчици (или както ги обичате).

Чесанът се обелва и счуква (пасира) с малко сол.

Фурната се загрява на 200 градуса, тавата, която сте си избрали и смятате за подходяща, се покрива с хартия за печене.

Вече нарязаните моркови се поставят в средата на избраната тава, покрита с хартия за печене, към тях се добавя е вече счуканият чесън, както и мащерката, сол на вкус, черен пипер на вкус и се полива със зехтин. Разбъркват се леко с ръка и се разпределят равномерно в тавата.

Пекат се 20 мин.

Пестото

Листата на босилека се откъсват и се слагат в блендер заедно с 50 г печени лешници, 30 г пармезан, сол на вкус, черен пипер на вкус и зехтин на вкус. Всичко се смила добре до получаване на хомогенна смес.

Вече опечените моркови се сервират със сиренето Бурата и босилековото песто, поръсени с балсамов оцет и печени лешници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: