Начин на приготвяне
В голяма купа смесват всички съставки за тестото, като най-накрая се слага зехтинът.
Замесва се меко, нелепнещо тесто. Покрива се с памучна кърпа и се оставя на топло да втаса.
Втасалото тесто се оформя и поставя в намаслена и набрашнена тава. Намазва се с гъст доматен сос или паста. Отгоре се нареждат нарязана зелена чушка, нарязани на филийки гъби, поръсва се със сол, черен пипер и се завършва с настъргана твърда моцарела или друг вид твърд кашкавал.
Италианската пица се пече в загрята на 200 °C фурна с вентилатор за 20 минути или докато краищата и покафенеят.
Когато е готова, се изважда и отгоре и се нареждат парченца бурата.
Моята беше доста течна и за целта използвах лъжица.
Пицата се връща във фурната и се оставя да се допече още две-три минути.
Пица с бурата се гарнирана с листенца пресен босилек.