Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с бурата

Пица с бурата

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пица с бурата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Пица с бурата се гарнирана с листенца пресен босилек и се изяжда наведнъж"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно за пица - 250 г
  • захар - 1/3 ч.л.
  • сол - на вкус
  • суха мая - 2 г
  • вода - 125 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • За гарниране
  • доматен сос - 3 с.л.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • гъби - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • твърда моцарела - 50 г
  • бурата - 1 топка
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесват всички съставки за тестото, като най-накрая се слага зехтинът.

Замесва се меко, нелепнещо тесто. Покрива се с памучна кърпа и се оставя на топло да втаса.

Втасалото тесто се оформя и поставя в намаслена и набрашнена тава. Намазва се с гъст доматен сос или паста. Отгоре се нареждат нарязана зелена чушка, нарязани на филийки гъби, поръсва се със сол, черен пипер и се завършва с настъргана твърда моцарела или друг вид твърд кашкавал.

Италианската пица се пече в загрята на 200 °C фурна с вентилатор за 20 минути или докато краищата и покафенеят.

Когато е готова, се изважда и отгоре и се нареждат парченца бурата.

Моята беше доста течна и за целта използвах лъжица.

Пицата се връща във фурната и се оставя да се допече още две-три минути.

Пица с бурата се гарнирана с листенца пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: