Начин на приготвяне
Започнете със зеленчука - в тава нагрейте олиото и добавете нарязания на ивици лук, запържете за кратко. Добавете последователно нарязаните на шайби моркови, обелените и нарязани на едро картофи, запържете за кратко и добавете червения пипер, разбъркайте.
Веднага налейте предварително смлените в блендер домати и чушка, налейте 2 ч.ч. гореща вода, посолете и поръсете с черен пипер и поставете дафиновия лист, оставете да заври ястието на бавен огън.
Омесете каймата със ситно нарязаните лук и магданоз, яйцето, накиснатия предварително в студена вода и изстискан хляб, настърганити скилидки чесън и черен пипер.
Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги поставете към заврелия зеленчук, покрийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
Готвите ястието за 40 минути, като през последните 10 минути премахвате фолиото за загар на кюфтетата.
Коментари