Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновано червено цвекло

Мариновано червено цвекло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3210k
Мариновано червено цвекло
Снимка: Зорица
1 / 5
08/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"Ако смятате да приготвите мариновано червено цвекло за зимата, мислите в правилната посока, защото имаме рецепта точно за такова"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 кг
  • оцет - 200 мл
  • хрян - 500 г
  • вода - 200 мл
  • захар - 50 г
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цвеклото и го сварете до омекване. Охладете го, обелете го и нарежете на кубчета или тънки резенчета.

Към него прибавете настъргания хрян.

Напълнете бурканите и ги залейте с предварително приготвена и охладена марината от захарта, сол, водата, оцета, дафиновия лист и черния пипер.

Завържете бурканите с пергаментова хартия и съхранявайте на студено и тъмно място.

Маринованото червено цвекло е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Супер. Ние го правим нарязано на пръчици заедно с моркови в буркан. Страхотнно мезе е.
20.02.2023 21:53