Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински котлет с див чесън и земна ябълка

Свински котлет с див чесън и земна ябълка

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Свински котлет с див чесън и земна ябълка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Гарнитурата от земни ябълки, моркови и див чесън перфектно се съчетава с печения свински котлет."

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • земна ябълка - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • бира - 100 мл тъмна
  • див чесън - 1 вр.
  • магданоз - 3 стр.
  • копър - 5 стр.
  • мащерка - 3 стр.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се подправят със сол и червен пипер.

Оставят се да престоят в марината от бира, олио, магданоз, копър и мащерка.

Пекат се в умерена фурна за 40 минути.

Приготвяне на гарнитурата:

Земните ябълки и моркови се измиват.

Заедно с кората се режат на ленти и се задушават в мазнина за 10 минути.

Слага се сол на вкус и се прибавя нарязания див чесън.

Готвенето продължава още 5 минути.

Гарнитурата от земни ябълки, моркови и див чесън перфектно се съчетава с печено свинско месце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: