Начин на приготвяне
Пилешкото филе се реже на много дребни късчета или се смила с чопър, за да стане на кайма.
Магданозът, зеленият лук и пресният чесън се режат на много ситно. Кашкавалът се настъргва.
В купа се слага филето, зелените лук и чесън, магданоза, подправките, зехтина, яйцата, галетата и настърганият кашкавал.
Всичко се омесва много добре. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника да почине за поне час.
След това си подготвяме тава, застлана с хартия за печене и намазана със зехтин, и включваме фурната да загрява на 180 °C.
От сместа си оформяме пилешки кюфтенца, като при мен излязоха 23 шницела по 50 г.
Печем вкусни пилешки кюфтета по мамина рецепта до готовност и се наслаждаваме. Да ви е вкусно!
Коментари