Кисела бамя

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Забравете за киселите краставички! Домашната ракия си има нова любов и това е киселата бамя!"

Необходими Продукти

  • бамя - 3 кг
  • магданоз - 2 стръка
  • лук - 3 - 4 колелца
  • оцет - 300 мл ябълков
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • копър - 1 стрък
  • синап - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете крехка и млада бамя, измийте я и я бланширайте, докато промени цвета си леко.

На дъното на 1 голям буркан сложете всички подправки и върху тях наредете бамята.

Долейте вода до гърлото на буркана, затворете го и стерилизирайте киселата бамя за 5-6 минути.

В сезона на бамята опитайте задължително и нашата яхния от бамя или тези рецепти с бамя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Аз ги направих в буркани от по 900 мл и сложих и по едно кръгче лимон отгоре и отдолу и много ми хареса как стана.
11.08.2015 15:06
4