Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Кето кюфтета от карфиол без брашно

Кето кюфтета от карфиол без брашно

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Кето кюфтета от карфиол без брашно
Снимка: Ivelina
1 / 4
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Когато си на кето диета, не спираш с кюфтетата, а намираш най-добрата рецепта за кето кюфтета - като тази"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 4 бр. скилидки пресован
  • черен пипер
  • лук - 1/2 глава малка (нарязана ситно)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и разделете на розички.

Сварете за 5 минути в подсолена вода.

Извадете от горещата вода, потопете в студена вода, изведете и оставете добре да се отцеди и изстине.

Изстиналия карфиол, нарежете на много ситни парченца.

Поставете в купа, намачкайте с вилица, става лесно, като са омекнали розичките на карфиола.

Добавете яйцето, магданоза, 4 скилидки пресован чесън, лук 1/2 глава малка (нарязана ситно ), сол и черен пипер на вкус и объркайте всичко добре.

Загрейте фурната. Направете кюфтенцата от карфиол и наредете в тавичка, залейте със свинска мас или краве масло (със свинската мас стават божествени).

Печете, докато се зачервят. Невероятно вкусни стават!

На снимките по зачервените и апетитни кето кюфтета от карфиол без брашно са с мас, а другите са с краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivelina
Ivelina
Извинявам се,пропусна ла съм кашкавала а той е спойката и се добавя към яйцата подправките и сварения карфиол ! После омесете с ръце и направете куфтенцата .Поздрави !
17.01.2020 14:14
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Мъдри ми се в хладилника една голяма пита карфиол, така че ще ги приготвя. До сега не съм правила такива и ще ми е интересно да видя какви ще са на вкус. Поздрави
16.01.2020 16:42
1
1
Покажи всички подкоментари