Начин на приготвяне
Почистете карфиола и разделете на розички.
Сварете за 5 минути в подсолена вода.
Извадете от горещата вода, потопете в студена вода, изведете и оставете добре да се отцеди и изстине.
Изстиналия карфиол, нарежете на много ситни парченца.
Поставете в купа, намачкайте с вилица, става лесно, като са омекнали розичките на карфиола.
Добавете яйцето, магданоза, 4 скилидки пресован чесън, лук 1/2 глава малка (нарязана ситно ), сол и черен пипер на вкус и объркайте всичко добре.
Загрейте фурната. Направете кюфтенцата от карфиол и наредете в тавичка, залейте със свинска мас или краве масло (със свинската мас стават божествени).
Печете, докато се зачервят. Невероятно вкусни стават!
На снимките по зачервените и апетитни кето кюфтета от карфиол без брашно са с мас, а другите са с краве масло.
Коментари