Соеви шишчета

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Соеви шишчета
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Много, много мариновани и ароматни соеви шишчета - очакваме да гласувате за тази рецепта"

Необходими Продукти

  • соеви хапки - около 150 г или соеви шницели
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • Марината
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л. млян
  • За намазване
  • масло - 3 ч.л.
  • лимонов сок - ½ лимон
  • чесън на прах
  • лук на прах
  • черен пипер
  • червен пипер
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Универсалната подправка се разтваря в 3 ч.ч. гореща вода. В нея се накисват соевите хапки или шницели.

Когато омекнат достатъчно, се отцеждат и се заливат с приготвената марината. Оставят се за 1 час.

След това се нареждат на шишчета и се пекат в загрята фурна на 175 за 10-15 минути или се гриловат по 3-4 мин на страна.

Маслото се разтопява, смесва се с лимоновия сок и подправките и с тази смес се намазват готовите соеви шишчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: