Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Пълнени палачинки с пилешко и моркови

Пълнени палачинки с пилешко и моркови

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнени палачинки с пилешко и моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12-15 бр.
"От нас да го знаете, грешка е да пълните палачинките с шоколад. Те са създадени единствено и само, за да бъдат напълнени с крехко пилешко филе и запечени"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч или около 500 грама
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 щипка
  • сода бикарбонат - на върха на кафяна лъжичка
  • пилешко месо - 3 парчета пилешки гърди, без кожа нарязани на кубчета
  • праз - 3 стръка, нарязан
  • моркови - 1 брой голям или 2 по - малки
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 25 грама
  • пилешки бульон - 150 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • черен пипер - смлян
  • кашкавал - 75 грама настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер, прибавете млякото, солта, захарта и содата, след което постепенно и брашното. Изпържете палачинките.

За да приготвите плънката запържете парченцата пилешко месо за 5 минути в горещо олио. Отцедете от мазнината пилешкото като го сложите върху салфетка. Загрейте фурната на 220 градуса.

Настържете морковите и нарежете праза и сложете и тях да се запържат, докато леко омекнат.

Добавете към тях брашното, бульона и млякото. Бъркайте непрекъснато, докато кипне и се сгъсти. Сложете пилешкото месо, похлупете и оставете да се вари на тих огън 20 минути или докато месото омекне. Подправете с черен пипер.

Започнете да разпределяте пълнежа в палачинките и увийте на руло.

Наредете ги плътно в тавичка и ги сложете за 10-тина минути да се запекат.

Сервират се върху подложка от маруля и поръсени с настърган морков и зелена мерудия по избор. Може да гарнирате с лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: