Начин на приготвяне
Почистете броколито и накъсайте на малки розички.
Стеблото също може да използвате, като отделите крайната по дебела част, а останалото обелете и нарежете също на парчета. То е много полезно и вкусно.
В тенджера сложете вода със сол и поставете на котлона да кипне.
Сложете в кипящата вода парчетата броколи и сварете за 3 минути. Извадете и веднага изплакнете с ледена вода.
Отцедете и ги оставете настрани.
В купа разбийте яйцата със сол, черен пипер и бирата. Добавете двата вида брашно и разбъркайте до получаване на еднородна гъста смес.
Панировката трябва да бъде по гъста от тази за палачинки, ако е рядка добавете още малко брашно.
Загрейте олио в тенджерка или дълбок тиган.
Взимайте розичките броколи, потапяйте ги в панировката и пържете в загрятото олио до златисто. Така процедирайте с всичкото броколи пане, като внимавайте да не загори и периодично обръщайте да се изпържат от всички страни.
Важно е да знаете, че панировката трябва да е толкова гъста, че да полепне по броколито, и слагайте по най-много 5 бр. да се пържат заедно, за да не се разрушава и пада панировката.
Извадете готовите броколи пане и отцедете върху домакинска хартия.
Поднесете като мезе, гарнитура или дори като основно с подходящ млечен сос.
Бележки: Може да ползвате и замразено броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно го панирате, без да е необходимо да варите и бланширате.
Източник: Блогът на Сия Рибагина.