Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб от овесени ядки и слънчогледови семки

Хляб от овесени ядки и слънчогледови семки

Хляб от овесени ядки и слънчогледови семки
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Много бърз, лесен и вкусен хляб от овесени ядки и слънчогледови семки се получи. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • скир - 273 г
  • овесени ядки - 300 г
  • яйца - 2 бр. /115 г/
  • бакпулвер - 10 г
  • слънчогледови семки - 118 г белени
  • семена - микс за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със солта, след което добавяме всички останали съставки.

Разбъркваме хубаво, докато всичко се смеси добре. Подготвяме си правоъгълна форма за хляб, която застиламе с хартия за печене и намазваме със зехтин или кокосово масло.

Разпределяме сместа вътре, като заравняваме хубаво с лъжица.

Поръсваме със семена по избор и печем кето хляба в загрята на 180 °C фурна до готовност.

Много бърз, лесен и вкусен хляб от овесени ядки и слънчогледови семки се получи. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не готвя често, нямам почти никакъв опит с печива. Но този хлебец ми се получи чуден на вкус и дори красив! Щях да ви покажа снимка, но... остана едно крайче само. Другия път, обещавам!
26.04.2024 20:23
1
1
Покажи всички подкоментари