Пхали (Pkhali)

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пхали (Pkhali)
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Пхалите от патладжани са много вкусни - традиционна грузинска разядка с уникален вкус"

Необходими Продукти

  • патладжани - 750 г (4 бр.)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • орехи - 140 г
  • магданоз - 15 г (пресен)
  • босилек - 15 г (пресен)
  • кориандър - 10 г (пресен)
  • сол - на вкус
  • хмели сунели - 3 ч л.
  • кориандър - 2 ч.л. (млян)
  • винен оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги изпечете във фурна на 190°C за 30-40 минути.

Охладете патладжаните, обелете ги и ги сложете в гевгир или цедка.

Нарежете лука на колелца, залейте с вода и оставете за 15 минути.

Обелете орехите (по желание - залейте ги с вряла вода и оставете за 10-15 минути), сложете ги в купа, добавете пресните зеленини, чесъна, отцедения лук и подправките и пасирайте разядката с патладжан.

Добавете патладжаните, разбъркайте и приберете в хладилника за 1-2 часа.

Пхалите от патладжани са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: