Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постна яхнийка с лапад

Постна яхнийка с лапад

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Постна яхнийка с лапад
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Възползвайте се от сезонните зеленини, които са истински дар от природата, и направете една вкусна постна яхнийка"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г (може и повече)
  • лук - 1 гл.
  • чушки - 2 бр. червена или зелена
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - млян и на зърна
  • джоджен
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • бульон - 1 кубче натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавам всички зеленчуци, нарязани на ситно, в сгорещено олио.

Добавям лапада за няколко минути, разбърквам до леко намаляване на обема.

Добавям измития и отцеден ориз, червения пипер и подправките, кубчето бульон, солта.

Разбърквам добре и запържвам малко и ориза.

Доливам топла вода и готвя постната яхния на бавен огън до готовност на ориза.

Накрая добавих още малко черен пипер и джоджан. Голяма вкусотия е тази постна яхнийка с лапад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: