Апетитка с чесън

ГалинаГалинаНовак
08/10/2014
"Леко пикантна, много вкусни и задължителна за всеки дом "
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции8 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 874
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 2 кг червена капия
  • чушки - 800 г чорбаджийски
  • домати - 2 кг
  • олио - 200 мл
  • оцет - 200 мл
  • захар - 200 г
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - няколко зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете много ситно чорбаджийските чушки, изпечете и смелете червената капия. Нарежете магданоза и чесъна на ситно.

Настържете доматите и ги варете до сгъстяване. Прибавете оцета, олиото, подправките и захарта.

Варете още 10-15 минути. Смесете всички продукти и варете всичко заедно до сгъстяване. Сипете в буркани и стерилизирайте 10 минути.

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар