Начин на приготвяне
Измиваме пилешките пържоли хубаво с вода!
След което в купа правим марината, като смесваме майонезата, горчицата, соевия сос, соса Уорчестър, черния пипер и малко зехтин. Разбъркваме съставките за маринатата до получаване на хомогенна смес.
Прибавяме измитите пържоли в маринатата и поставяме купата на хладно поне за час.
Покриваме подходяща тава с хартия за печене и преместваме маринованите пържоли там.
Печем месото в предварително загрята до 180 °C фурна за около 10 минути, след което намаляме фурната до 150 °C. След като пържолите придобият златист загар, изключваме фурната!
От останалата марината след печенето приготвяме сос. За целта прецеждаме маринатата, през цедка в подходящ тиган на умерен огън. Към маринатата добавяме разтвореното в малко вода нишесте, масло и ако е необходимо малко вода или бяло вино. Разбъркваме соса за пържолите до желаната гъстота.
Поднасяме пържолите с майонезено-горчичен сос топли, с гарнитура пюре от картофи. Да ви е сладко!