Начин на приготвяне
Накиснете сушените сливи в топла вода за 15 минути, след което оцедете, подсушете и нарежете на ситно.
Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук и гъби.
Овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете пилешкото месо и киселите краставици.
Разделете твърдо сварените яйца за салатата на жълтъци и белтъци.
Настържете белтъците на едро ренде, а жълтъците - на ситно.
Салатата Бреза се реди в чиния за сервиране или купа на слоеве в следния ред: гъби, майонеза, пилешко месо, майонеза, сушени сливи, краставици, майонеза, жълтъци (в центъра) и белтъци.
Най-отгоре украсете стърганата салата с майонезата, зеления лук (може магданоз или копър) и нарязаните сушени сливи.