Салата Бреза

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5317k2k1
Салата Бреза
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ако са ви останали сварени яйца, не пропускайте да направите тази вкусна въздушна салата Бреза. Лесна, ефектна, просто чудесна!"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г (печурки)
  • пилешко - 150 г (варено или печено)
  • яйца - 3 бр. (твърдо сварени)
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • кисели краставици - 2 бр. (90 г)
  • сушени сливи - 70 г
  • майонеза - около 150 г
  • зелен лук - за украса
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените сливи в топла вода за 15 минути, след което оцедете, подсушете и нарежете на ситно.

Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук и гъби.

Овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете пилешкото месо и киселите краставици.

Разделете твърдо сварените яйца за салатата на жълтъци и белтъци.

Настържете белтъците на едро ренде, а жълтъците - на ситно.

Салатата Бреза се реди в чиния за сервиране или купа на слоеве в следния ред: гъби, майонеза, пилешко месо, майонеза, сушени сливи, краставици, майонеза, жълтъци (в центъра) и белтъци.

Най-отгоре украсете стърганата салата с майонезата, зеления лук (може магданоз или копър) и нарязаните сушени сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: